Lamelparket

Parket heeft een prachtige, luxe uitstraling en gaat bij goed onderhoud jaren mee, tevens kunt u het in de meeste gevallen een grote opfrisbeurt geven. Een parketvloer is dus een investering voor de lange termijn. In onze showroom vindt u stalen van Hollandsche Vloeren en Quickstep, daarnaast nemen we u graag mee naar het Experience Center van Plinten en Profielen Centrale (PPC) om de (enorme) volledige collectie te bekijken. Bezoeken aan het Experience Center kunnen we alleen op afspraak inplannen.

De voordelen

  1. Gebruik op vloerverwarming kan, mits de vloer verlijmd wordt.
  2. In combinatie met een goede ondervloer is een parketvloer geluidsarm.
  3. Reinigen is gemakkelijk en voor een vloer die weer als nieuw lijkt geeft u ‘m na een paar jaar gewoon een ‘grote onderhoudsbeurt’. Licht opschuren en daarna behandelen met een was of olie en hij ligt er weer als nieuw bij.
  4. De mogelijkheid bestaat om krassen plaatselijk te repareren, vaak ziet u hier niets meer van terug. De meeste vlekken kunt u goed behandelen, mits u dit zo snel mogelijk doet.
  5. In tegenstelling tot laminaat voelt een houten vloer heerlijk warm aan de voeten.
  6. De merken die wij leggen hebben een afwerkingslaag die zorgt dat uw vloer vlot schoon te maken is en bescherming biedt tegen slijtage. Óók tegen de eerste krasjes en vlekken.

De nadelen

  1. Hout werkt en is daarom één van de lastigste materialen om te leggen, maar bij goed advies kan – op vochtige ruimtes na – in elke ruimte een parketvloer gelegd worden. Feit blijft: pas op voor overmatig vocht!

Tip

Zorg voor goede matten bij alle buitendeuren, zand en steentjes veroorzaken meestal de eerste krasjes, en met het vegen van de voeten beperkt u die kans op schade aanzienlijk. Schoonloopmatten hebben we in alle soorten en maten en werken we met een mooi profiel vakkundig af.

Lamelparket
Foto’s: Hollandsche Vloeren

We raden aan het grote onderhoud niet zelf te doen. Wij leggen parketvloeren wel, maar besteden het onderhoud (schuren, oliën enz.) uit aan een betrouwbare parketteur. Contact ons gerust voor zijn gegevens!

Dient uw vloer vervangen te worden i.v.m. (water)schade? We komen graag langs om een offerte voor de verzekering op te stellen.

Na bezoek aan onze showroom, waarbij de gewenste producten worden uitgekozen, komen we bij u langs om in te meten. Om teleurstellingen achteraf te voorkomen verstrekken wij geen offertes op basis van tekeningen of een geschat aantal vierkante meters. Na het inmeten ontvangt u binnen 3 werkdagen een offerte. Dit is allemaal vrijblijvend.

Onze openingstijden en contactgegevens vindt u hier.


Wij werken voornamelijk met de volgende merken: